Mustankorkean jätekeskus lajittelupiha

Mustankorkean lajittelupiha on ensimmäistä kertaa avoinna kotitalouksille myös helatorstaina 18.5. Aiemmin olemme olleet suljettuja, mutta tänä vuonna olemme avoinna helatorstaina lauantain aukioloajoin eli kello 9–14.

Helatorstain jälkeinen perjantai ja lauantai ovat jo useamman vuoden olleet vilkkaimpia päiviä jätekeskuksella – parhaimpina vuosina kävijöitä on ollut lähes 1 500 päivässä. 

“Ruuhkaa on varmasti odotettavissa tänäkin vuonna, mutta osaltaan koetamme pienentää sitä sillä, että olemme avoinna ensimmäistä kertaa myös helatorstaina. Toivotaan, että tämä hieman hillitsisi loppuviikon väenpaljoutta”, kertoo Mustankorkean palvelupäällikkö Eveliina Kirmanen.

Loppuviikosta lajittelupihalla tai puutarhajätekentällä asioidessa kannattaa mukaan ottaa malttia ja pitää kaasujalka kevyenä. Lajittelupihallemme on käytössä uusi ajoreitti, joten opasteita kannattaa seurata tarkasti. 24.4.2023 lähtien lajittelupihalla asioidessa ei enää ajeta vaaka-aseman kautta. Jatkossa vaaka-asema palvelee vain yritysasiakkaita ja raskasta liikennettä.

“Kotitaloudet kääntyvät ennen porttia vasemmalle ja seuraavasta risteyksestä heti oikealle. Toukokuussa maksutta puutarhajätteitä tuovat asukkaat ohjataan samaa reittiä kuin parina viime vuonnakin. Lajittelupihan asiakkaat taas kääntyvät liikennemerkkien mukaisesti suoraan lajittelupihalle, jossa asiointi tapahtuu uudella infokopilla. Siinä maksetaan pienkuormamaksu sekä saadaan samalla neuvoja jätteiden lajitteluun”, Kirmanen kertoo.

Laukaan pienjäteasema, Mustankorkean asiakaspalvelu sekä toimisto ovat suljettuja helatorstaina.

Jäteastioiden tyhjennykset

Jäteauton kuljettaja tyhjentää muoviastiaa Mustankorkean jäteautoon
Helatorstai myöhäistää loppuviikon jäteastioiden tyhjennyksiä noin päivällä.

Helatorstai on arkipyhä, minkä vuoksi se vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin. Helatorstain 18.5. jäteastiat tyhjennetään perjantaina 19.5. ja vastaavasti perjantain jäteastiat lauantaina. Loppuviikon jäteastiat tyhjennetään siis noin päivän tavanomaista myöhemmin.