Nainen lapioi lunta sinisellä lapiolla. Takana näkyy keltainen jätekatos.

Olemme saaneet tänä talvena nauttia lumitöistä oikein olan takaa. Kevätauringon alkaessa paistaa koko ajan enemmän, lisääntyy myös pihojen liukkaus. Kiinteistön omistajan vastuulla on huolehtia pihan lumitöistä ja hiekoituksesta. Se parantaa meidän kaikkien turvallisuutta.

Lumityöt pitäisi muistaa tehdä pihalla myös jäteastioiden ja jätekatosten ympäriltä, jotta ne päästään tyhjentämään. Lumien ja jäiden poistaminen sekä hiekoitus parantavat meidän kaikkien turvallisuutta, myös jäteauton kuljettajien.

Muista nämä:

  • Jäteastioiden ympäristön ja niille johtavan kulkuväylän kunnossapito on kiinteistön omistajan vastuulla.
  • Jäteauton kuljettajalla on oltava esteetön kulku jäteastian luo ja astia on voitava vetää autolle. Huolehdi myös, että jäteastiat eivät ole jäätyneet maahan kiinni tai ole jumissa keskellä lumipenkkoja.
  • Lumet täytyy poistaa jäteastioiden luota sekä jätekatoksesta ja sen läheisyydestä.
  • Lumet täytyy poistaa myös astiasuojien päältä; poistamattomat lumet voivat aiheuttaa kuljettajille suuren turvallisuusriskin astioita tyhjennettäessä.
  • Jätekatosten ovet aukeavat, eivätkä ne ole jäässä.
  • Muista hiekoitus! Se on ensiarvoisen tärkeää meille kaikille, kun kevätaurinko alkaa sulattaa lumia.
  • Jos jäteastia on jäätynyt, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan ottaa sulamaan vaikkapa autotalliin tai varastoon ennen tyhjennyspäivää – jäätynyt jäteastia voi jäädä tyhjentymättä. Jäätymistä voi estää esimerkiksi laittamalla biojäteastiaan mahdollisimman vähän märkää jätettä.

Kiitos, kun autat ja pidät jäteastioiden ympäristöstä huolta. Se auttaa meitä enemmän kuin uskotkaan. Turvallisuuden lisäksi hyvin tehdyt lumi- ja hiekoitustyöt vähentävät yhteydenottoja asiakaspalveluumme sekä auttavat jätekuljetuksia pysymään aikatauluissa.

Turvallista ja aurinkoista kevättalvea!