Ilmakuva Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupihasta

Mustankorkean jätekeskus sijaitsee Ronsuntaipaleentiellä. Lajittelupihamme palvelee kotitalouksien peräkärrykuormia ja vaaka-asemamme suurelta osin raskasta kalustoa.

Mustankorkea lajittelupiha

Avoinna arkisin ma-pe klo 7-19
kesäisin (touko-elokuu) la klo 9-14

Ronsuntaipaleentie 204
40500 Jyväskylä

Kotien lajittelupaikka

Lajittelupihalla on lavat tai kontit eri jätteille. Jätekuorma kannattaa mahdollisuuksien mukaan lajitella jo kotona, niin käynti sujuu sukkelasti. Käynnistä veloitetaan yleensä pienkuormamaksu, minkä lisäksi vastaanotamme maksutta hyötyjätteitä, kuten kartonki-, muovi– ja lasipakkauksia, metallia, sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä.

Mustankorkean vaaka-asema

Avoinna arkisin ma-pe klo 7-19

Ronsuntaipaleentie 204
40500 Jyväskylä

Raskas kalusto

Keväällä 2023 erottelemme toisistaan henkilöautoliikenteen ja raskaan kaluston. Jatkossa vaaka-asemamme palvelee vain ammattinsa puolesta jätteitä tuovia asiakkaita ja lajittelupihamme keskittyy asukkaiden pienkuormiin. Tällä sujuvoitetaan liikennettä ja lisätään turvallisuutta vaaka-asemallamme.

“Mustankorkean jätekeskus sijaitsee Ronsuntaipaleentiellä. Samassa paikassa on ollut vanha “kaatopaikka” jo 60 vuotta. Nykyään ns. kaatopaikan penkkaan eli loppusijoitukseen ei juuri jätettä mene, sillä asukkaiden jätteistä 98,8 % menee hyötykäyttöön.”

Piia Aho, viestintä- ja asiakkuuspäällikkö

Suunnitteletko käyntiä meille tiettynä päivänä?

Syötä päivämäärä aukiolohakuun ja tiedät milloin eri toimipisteemme ovat auki.

Luitko jo näistä?

Kaksi vihreää jäteastiaa, joissa violetit poistotekstiilin jätetarrat. Yläpuolella lukee kierrätyspisteen numero 31.

Poistotekstiiliä kerätään Mustankorkean lajittelupihalla 

Poistotekstiiliä on kerätty Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa vain yhdessä keräyspisteessä: Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupihalla. Miksi näin?

Mies maalaa graffitia hallissa keltaisella suihkepullolla. Suunsa päällä hänellä on hengitysmaski.

Kierrätysautolle uusi ilme graffiteilla

Vaarallisen jätteen kierrätysauto koki muodonmuutoksen ulkonäkönsä osalta. Nyt ympäri Jyväskylää, Laukaata, Muuramea ja Toivakkaa ajavaa kierrätysautoa koristaa uusi…