Nikkaroi hyönteishotelli puutarhan hyödyllisille ötököille: pidät tuholaiset kurissa hyönteisten avulla ja saat työläisiä pölytystalkoisiin! Tarvitset tukevan laatikon, pieniä koloja sisältäviä materiaaleja ja luonnonmateriaaleja hotellin sisustamiseen.

Tee näin:

  1. Etsi mikä tahansa tukeva laatikko, josta tulee hotellin runko: perunalaari, vanha lipastonlaatikko, matkalaukku, muovinen kuljetuslaatikko tai vaikkapa iso vaneriarkku. Voit rakentaa rungon myös itse laudasta.
  2. Kerää hotelliin erilaisia mielenkiintoisia materiaaleja. Hyönteiset pitävät pienistä koloista! Esimerkiksi muovi- tai pahviputkesta saat helposti sahattua hotellin rungon mittoihin sopivia pätkiä. Myös pienet lasipurkit, säilykepurkit ja vanhat kukkaruukut sopivat hyvin hotellihuoneiksi. Reikätiilien pienet reiät ovat ötököille oikeita sviittejä!
  3. Asettele kerätyt materiaalit rungon sisälle. Lasipurkit voi kiinnittää rungon takaseinään kuumaliimalla, jolloin rakennelma jämäköityy.
  4. Etsi hotellihuoneiden sisälle erilaisia luonnonmateriaaleja: puuhaketta, käpyjä, pieniä kiviä, sammalta, multaa ja risunpätkiä. Myös sisalnaru, juutti ja meriheinä sopivat huoneiden sisustamiseen hyvin.
  5. Aseta hotelli puutarhaan aurinkoiselle paikalle lähelle puita, kukkia ja muita hyönteisille mieleisiä nähtävyyksiä.

Tuunausohjeet on luonut Sisustuskärpäsen kierrätyshenkinen suunnittelija Heidi Lehto.